Over mij

Huib Spoorenberg
(Ook een amateur schilder)

Een beetje over mezelf. Ik ben geboren op 30 december 1940 in Eindhoven waar ik na de HBS-b op het Sint-Joriscollege elektrotechniek heb gestudeerd op de THE, later TUE. Na drie jaar werkzaam te zijn geweest in de elektrotechnische industrie volgden 33 jaar bij het provinciale Noord-Brabantse elektriciteitsbedrijf PNEM, nu deel van Essent, waar ik in 2003 gepensioneerd ben.

Mijn betrokkenheid bij muziek is uitsluitend die van liefhebber van klassieke muziek. Naast het werk van veel andere componisten voel ik een speciale band met de muziek van Franz Schubert, vooral zijn liederen en zijn pianowerken. Zelf maak ik geen muziek.

Relatie tot Erna Spoorenberg
Mede naar aanleidng van deze website is me soms gevraagd of ik familiebanden heb met wijlen de sopraan Erna Spoorenberg (1925-2004).

Om mailtjes hierover voor te zijn volgt hier het antwoord:
De familie Spoorenberg stamt uit Woensel (sinds 1 januari 1920 onderdeel van de gemeente Eindhoven). Rond 1600 duikt de naam van de de oudst bekende voorvader, Goort, hier op in archiefstukken. Een nazaat, de leerlooier Hendricus Spoorenberg (1727-1797), kreeg vier kinderen: de tweede zoon was Johannes ( 1754-1825) en de derde zoon was Cornelius (1756-1845). Laatstgenoemde was de betovergrootvader van Erna (geboren in Yogjakarta in 1925 en overleden in Vught in 2004). Eerstgenoemde oudere broer Johannes was de grootvader van mijn overgrootvader. De verwantschap is dus in de 11e graad.

E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.